logotype
telephoneЗамовити по телефону:

5 порад про те як правильно їсти суші 19.05.2021

news

Унікальний смак, особлива подача, використання корисних інгредієнтів — все це зумовило попит на страви японської кухні. Любов до суші і ролів стимулює нас ближче познайомитися з культурою країни, і перше, що багато хто хоче знати — це як правильно їсти суші і роли. Знаючи це, ви будете почувати себе впевнено при відвідуванні ресторанів і не соромитися замовляти улюблені страви. Ми підготували для вас кілька порад, як правильно їсти страви японської кухні.

Суші треба їсти паличками

Багатьох, дійсно, хвилює питання, як правильно їсти суші і роли паличками, тому як спочатку ця задача може здатися просто нездійсненною. Однак щоб освоїть цю навичку, потрібно просто трохи практики. Суші потрібно помістити між паличками для їжі, щоб легко направити їх в рот. В цілому можна скористатися нескладними інструкціями і навіть попрактикуватися вдома.

Чого точно не варто робити, так це наколювати суші на паличку. В Японії така поведінка може здатися образливою, і якщо за столом буде представник нації або просто обізнана людина, ви можете потрапити в дуже незручну ситуацію.

Також ви можете попросити офіціанта, показати вам, як їсти суші паличками і він із задоволенням пояснить вам всі тонкощі цієї справи.

Не вийшло паличками? Можна їсти руками

Чи обов'язково їсти суші паличками? Якщо робота з паличками все ще викликає труднощі, а виделку ви використовувати не хочете, можна використовувати свої пальці. Однак пам'ятайте, що це можливо тільки в тому випадку, якщо ви замовили блюдо виключно для себе. Якщо суші (нігірі, гункани) подаються на одній тарілці для кількох людей, руками брати їжу категорично не можна.

Багато ресторанів разом зі стравами подають вологий рушник, використання якого допоможе подбати про особисту гігієну під час їжі. А ось після трапези використовувати цей рушник вже не можна, по етикету.

Суші потрібно вживати в певній послідовності

Послідовність у вживанні необхідна для того, щоб ще краще розкрити смак страви. Починати потрібно з делікатних страв, а потім вже переходити до більш виразних закусок. На початку трапези вживаються страви, подані в теплому вигляді.

Роли і суші потрібно з'їдати повністю

Якщо відкусити шматок від суші і потім покласти залишок в тарілку, то тим самим для японців ви продемонструєте повну відсутність культури. Якщо все-таки ви розумієте, що не зможете подужати весь шматок цілком, відкусити можна, але решта має залишитися на паличках або на пальцях.

Тонкощі соєвого соусу

Неправильне вживання соєвого соусу може стати проблемою. З васабі його змішувати категорично не можна, тому що це призведе до утворення занадто гострого смаку. Крім цього соєвий соус потрібно наносити не з боку рису, а з боку риби.

Чому так важливо знати, як правильно їсти суші і чому все більше людей з цікавістю підходять до цього питання? Швидше за все, це та посильна данина, яку ми можемо віддати японській кухні і в цілому культурі Японії. Розуміння кожної складової традицію вживання суші зробить цей процес ще більш усвідомленим.

x

Вход в личный кабинет

Забули пароль?
Реєстрація