logotype
telephoneЗамовити по телефону:

Гриб шиітаке - смачно і корисно 26.03.2015

news

Головна особливість японської кухні - це вміння зробити не тільки корисну, але і дуже смачну страву. Насправді це дуже просто, головне, знати який інгредієнт і в якій кількості додати. Як змінить звичайне блюдо гриб шиітаке?

Що особливого в грибі шиітаке?

У Кореї, Японії та Китаї гриб шиітаке вважається не тільки смачним, але і цілющим. Хто куштував цей гриб, зазначає, що шиітаке набагато смачніше звичайних печериць або глив. А ось вирощувати його можна навіть в домашніх умовах.
Що стосується його назви, то тут все просто: «шиа» - це вид дерева, на якому росте гриб, а «таке» - це гриб японською мовою. Шиітаке має ще кілька назв, наприклад, шитаке і чорний гриб. У будь-якому випадку назва ніяким чином не будеш нищити його смакових якостей.
Якщо говорити про сферу застосування, то гриб застосовується не тільки в кулінарії, але і в косметології та медицині. Цікаво, що саме вживанням саме чорного гриба пояснюють оксамитову шкіру і прекрасний колір обличчя японських гейш.


Цілющі властивості Шиітаке

Як показують дослідження, вживаючи гриб, можна знизити холестерин в крові, а також цукор у діабетиків і поліпшити вироблення інсуліну.

Цікаво! Зважаючи на високий вміст вітаміну D, шиітаке рекомендовано вживати вегетаріанцям.

Ресторан «Osava» запрошує вас спробувати найсмачніші страви з грибом Шиітаке! Це і Йоко, Умі Макі, Зелений дракон, Кокаїн, а також овочеве асорті!

x

Вход в личный кабинет

Забули пароль?
Реєстрація