logotype
telephoneЗамовити по телефону:

Чим відрізняються суші від ролів? 19.05.2021

news

Що ви більше любите: суші або роли? Багато ототожнюють ці два поняття в одне блюдо, тому що вони обидва — дуже смачні. Однак цінителів японської кухні стає все більше і все більше людей заглиблюється у вивчення традицій приготування страв, торкаючись навіть питань філософії. Сьогодні ми поговоримо про те, чим відрізняються суші від ролів, торкнемося кілька цікавих історичних моментів і в цілому, станемо в цьому питанні більш обізнаними.

Чим відрізняються роли від суші?

Суші і роли вже давно стали звичними для гурманів. Їх можна замовити з доставкою і при бажанні навіть приготувати вдома самостійно. Тим більше що і інгредієнти знаходяться у вільному доступі, а в інтернеті є величезна кількість відеокерівництв. А якщо є бажання навчитися робити їх робити не гірше, ніж сушист, можна записатися на майстер-клас.

Однак при всьому при цьому багато хто не знає, чим суші відрізняються від ролів і ми зараз заповнимо цю прогалину в знаннях.

Що таке суші?

Суші в Японії називають "сусі" і це традиційне блюдо. У той час саме такі продукти як рис і риба були найдоступнішими продуктами в країні. І раніше суші були просто методом заготівлі риби, і рис використовували тільки як консервант, і після використання його просто викидали.

І тільки на початку двадцятого століття один кухар вніс деякі зміни в блюдо, використавши сиру рибу. З тих пір його рецепт залишається незмінним.

Суші, які ми звикли замовляти у нас, а також ті, які подаються в ресторанах Європи та Америки, істотно відрізняються від тих, що звикли вживати японці. В оригінальному виконанні одним з головних інгредієнтів є сира риба, тому між нею і рисом японці кладуть васабі в дуже великій кількості, який має антимікробні властивості. З цією метою блюдо завжди подається з імбиром.

Суші — це невеликий шматок відвареного на пару рису, зверху якого укладається начинка з риби або морепродуктів. Іноді сушисти перев'язують грудку вздовж або поперек смужкою норі.

Що таке роли?

Роли — це щільний рулет з рису з начинкою. Начинка може бути найрізноманітнішою. Це і риба, і морепродукти і навіть курка, а також сири. Ріжуться роли поперек на рівні шматочки, і в такому вигляді і подаються до столу. В цілому можна сказати, що роли — це більш складний варіант суші, однак і з огляду на великий вибір начинки, попит на них зазвичай вище.

В цілому можна сказати, що головна відмінність суші від ролів — це оформлення інгредієнтів. У суші начинка розташовується зверху, а у суші — всередині. Власне, в цьому вся різниця.

Що ви більше любите, суші або роли?

Роли відкривають перед сушистом великі можливості для приготування різних варіацій і комбінування інгредієнтів. Так в меню нашого ресторану є холодні і теплі роли, з морепродуктами, рибою, м'ясом, з білим і чорним рисом та інші. Які з них смачніше, сказати складно, тому що наші клієнти практично в однаковій кількості замовляють різні види.

Тепер ви знаєте, чому різниця між суші і ролами. В цілому, така інформація не вплине на ваш вибір. Просто за обідом або вечерею, у приємній компанії при невимушеній дружній бесіді ви можете поділитися цими знаннями і зробити вечір ще цікавіше.

x

Вход в личный кабинет

Забули пароль?
Реєстрація